written by
Julia H.

Het stagedagboek van Julia en Hebe bij BijlesHuis

Sterke bijlesverhalen 4 min read

Hoe is het om stage te lopen op de marketingafdeling van BijlesHuis? Stagiaires Julia (23) en Hebe (20) delen hun verhaal aan de hand van dit ‘stagedagboek’! 👇

stagedagboek, stage, stagiair, bijleshuis
Het stagedagboek van Julia & Hebe

Wie zijn wij?

Wij zijn Julia (Communicatiewetenschappen) en Hebe (Communicatiemanagement), twee Gentse studenten die de afgelopen 10 weken stage gelopen hebben bij BijlesHuis. We kenden elkaar nog maar net en het klikte al. Toeval of niet, maar we hebben heel veel gemeen. Wij zijn beide in onze vrije tijd leidster in de KSA: Julia in Deinze, Hebe in Dikkebus. Daarnaast houden we alle twee van reizen, kokerellen (zonder melk → lactose-intolerantie), kletsen en iets gaan drinken met onze vrienden!

Welk moment zal mij altijd bijblijven?

Julia: “Ongetwijfeld de allereerste dag op kantoor. Voor stress was er eigenlijk geen reden want het kennismakingsgesprek met Beau, onze stagebegeleidster, verliep zeer vlot. Ik hoefde me dus geen zorgen te maken, maar de eerste dag is altijd spannend. Wat mij ook zal bijblijven zijn de gezelschapspelletjes over de middag, de lunchpauzes in het zonnetje en de lekkere broodpudding van hiernaast 😋.”

Hebe: “De organisatie van een event! Een project dat ik voorgeschoteld kreeg in mijn eerste weken. Ik mocht dingen helpen voorbereiden en op de dag zelf was ik fotografe van dienst. Jammer genoeg stond ik diezelfde ochtend op met keelpijn (geen corona 😉). Ik wou dit leuke event zeker niet missen, dus met hulp van enkele Dafalgans kon ik er gelukkig weer tegenaan. Het was een geslaagd event in een prachtige locatie, een event dat mij altijd zal bijblijven!”

Wat was mijn leukste project?

Julia: “Enerzijds de grafische taakjes die ik mocht uitvoeren op Canva, waaronder het maken van GIF’s en stickers voor BijlesHuis en content voor op sociale media. Ik had nog geen grafische skills, dus het was leuk om hiermee te experimenteren. Anderzijds het schrijven van mijn blog over de mediawijsheid van kinderen, een onderwerp waar ik dagelijks mee bezig ben voor mijn masterproef. Het was interessant om mijn inzichten op een andere manier te verwerken en te delen.”

gif

Hebe: “Oei, moet ik echt kiezen... ? Ik heb geen enkele opdracht met tegenzin gemaakt. Ik mocht mij bij BijlesHuis grafisch volledig creatief uitleven. En het leukste is dat je ziet dat je werk ook echt gebruikt wordt op YouTube, Instagram, Facebook, De Standaard, op kantoor, .... Als ik echt moet kiezen, kies ik voor de YouTube video’s. Het waren veel video’s en ze hebben mij veel tijd, werk en een bijna gecrashte computer gekost. Maar toch ben ik daar het meest trots op!”

Wat was ons grootste project?

Als je BijlesHuis al volgde op Instagram heb je waarschijnlijk gemerkt dat de content vanaf februari heel goed was 😉. Wij mochten namelijk vanaf toen alle content op Instagram en Facebook creëren, ontwerpen, bespreken en plannen. We hebben samen tientallen ideeën ontworpen die nu wachten op een like van jullie!

Wat heb ik bijgeleerd?

Julia: “Alles wat ik in het vak digital marketing had geleerd in het eerste semester, heb ik nu in de praktijk kunnen omzetten. Dat vond ik best wel interessant. Content writing, - planning en het lanceren van advertenties op sociale media werden opeens realiteit. Wat ik ook heb geleerd is dat je stem, zelfs als stagiaire, écht wel geapprecieerd wordt (oké, misschien niet overal, maar hier bij BijlesHuis alleszins wel 😉). Bijvoorbeeld ideeën voor de online marketing en sociale media. Hoe meer mensen meedenken, hoe leuker het uiteindelijke resultaat wordt.”

Hebe: “Ik was bang om in het ‘echte’ leven te stappen. Ik wist nog niet goed wat mijn richting inhield op werkvlak en wat mijn meerwaarde zou zijn. Dankzij BijlesHuis weet ik dit nu wel. Beau, onze stagebegeleidster, heeft ons enorm goed opgevangen en begeleid. Dankzij haar, de andere collega’s en onze projecten voelde dat ik dat ik echt een meerwaarde vormde voor BijlesHuis. Dankzij mijn stage weet ik nu ook wat mijn sterke kanten zijn en waar ik aan moet werken, onder andere spelling. Het is nog altijd niet mijn grootste talent maar ik ben er wel in geëvolueerd, of is het nu geëvolueert? 🤭”

Waarom raden wij een stage bij BijlesHuis aan?

Stage lopen bij BijlesHuis biedt je veel kansen omdat je je kan ontplooien in de gebieden die je wilt ontwikkelen. Je krijgt een brede waaier aan opdrachten en krijgt de vrijheid om zelf te kiezen wanneer je er aan werkt en welke insteek je er aan geeft. Het is een zeer open en gezellig bedrijf met jonge collega’s waar je je onmiddellijk thuisvoelt! PS: als ze je écht leuk vinden, mag je mee naar de afterwork parties 🎉.

Bedankt BijlesHuis voor de kansen die wij gekregen hebben. Bedankt Beau voor de geweldige begeleiding en bedankt aan alle lieve collega’s om met ons gezelschapspelletjes & Spikeball te spelen en de gezellige sfeer op kantoor!

Heb je zelf zin gekregen om stage te lopen bij BijlesHuis? Mail dan je cv en je motivatiebrief naar beau@bijleshuis.be en voor je het weet, beleef je dezelfde fantastische stage als ons!

Laat hieronder je gegevens achter en blijf zo op de hoogte van onze nieuwste artikels! Je ontvangt verder geen reclame of andere e-mails.

stage bijles bijleshuis ervaring sterke verhalen Samenwerken
Updates ontvangen met didactische inzichten?
Sign up for our newsletter