written by
Ankie V.

Ankies stageavontuur bij BijlesHuis

Sterke bijlesverhalen 3 min read

Hey! Mijn naam is Ankie en ik mocht stage lopen bij BijlesHuis. Als studente Communicatie aan Howest Kortrijk kreeg ik de kans om een maand stage te doen bij een bedrijf naar keuze. Hoe ziet een stage bij BijlesHuis er nu precies uit? In dit artikel geef ik een beschrijving van mijn avontuur!👇

Stage bij BijlesHuis

De zoektocht naar een stageplek

Een jaar geleden begon de zoektocht naar een stageplaats. Ik was op zoek naar een stage waar ik alles wat ik de voorbije twee jaar in mijn opleiding heb geleerd, kon toepassen. Via één van de feedbackformulieren van een vorige stagiair vond ik BijlesHuis. Hij legde uit hoe de sfeer was in BijlesHuis, welke taken hij allemaal deed enz. Het takenpakket sprak mij hier enorm aan! Een dag later contacteerde ik Beau, de marketingmanager van BijlesHuis, om te solliciteren. Het sollicitatiegesprek ging online door via de online leeromgeving van BijlesHuis. Alles verliep vlekkeloos en ik had echt het gevoel dat Beau mij wou leren kennen. Enkele dagen na het sollicitatiegesprek besloot ik om super-enthousiast “ja” te zeggen op dit stageavontuur!

De eerste dagen

Iedereen is nerveus voor zijn eerste stagedag of eerste werkervaring, dus dat was ik natuurlijk ook. Ik ging zelfs speciaal voor een maand op kot in een straat naast BijlesHuis wat het extra spannend maakte!

De eerste dagen waren wat onwennig, dat geef ik toe. Allemaal nieuwe gezichten, een nieuwe omgeving, een nieuwe stad... Ik leerde gelukkig alles en iedereen snel kennen. Na enkele dagen voelde ik me al thuis door onder andere de losse sfeer!

Nu besef ik dat ik in mijn toekomstige job enorm veel waarde hecht aan een geweldig team, zoals dat van BijlesHuis!

Mijn taakjes

Een van de verantwoordelijkheden die ik kreeg tijdens mijn stage bij BijlesHuis, was het uitwerken van social posts voor de verschillende sociale mediaplatforms. Ik heb meer dan 10 maanden aan content mogen inplannen! Daarnaast mocht ik ook een fotoshoot organiseren, wat echt een geweldige ervaring was. Eén van mijn afbeeldingen werd zelfs gebruikt in een artikel op HLN! Ik kon mijn creativiteit de vrije loop laten door het brainstormen, maken en bewerken.

Fotoshoot voor BijlesHuis
Fotoshoot voor BijlesHuis

Een andere leuke taak die ik kreeg, was het schrijven van drie blogs. Ik mocht bijvoorbeeld een blog schrijven over podcasts. Deze blogs schrijven heeft me geholpen mijn schrijfvaardigheden verder te ontwikkelen. Door Beau haar kennis over copywriting heb ik enorm veel geleerd. Wist je dat je ‘kunnen’ zoveel mogelijk moet vermijden in een tekst? Nu wel!

Naast geschreven content creëren, mocht ik me ook bezighouden met stories en zelfs een reel maken. Het was spannend om te experimenteren met deze verschillende storytellingtechnieken.

Een ervaring om te koesteren

Een van de belangrijkste lessen die ik heb geleerd tijdens deze ervaring is dat perfectie niet altijd haalbaar is, vooral niet bij de eerste poging. Het is belangrijk om samen te werken en te brainstormen met anderen om tot het beste eindresultaat te komen. Door de krachten te bundelen en ideeën uit te wisselen, creëer je uiteindelijk iets prachtigs.

Na deze vier weken kan ik met volle overtuiging zeggen dat ik mezelf verder heb ontwikkeld en veel heb bijgeleerd. Deze stage heeft me klaargestoomd voor de volgende uitdaging die mijn pad kruist! 💪

Bedankt Beau voor de dagelijkse meetings en top-begeleiding. Ik kon het niet beter wensen! Ook een dikke merci aan alle collega’s die de dagen zo leuk maakten door de leuke babbeltjes en de wedstrijdjes Spikeball. Zoals we in West-Vlaanderen zouden zeggen: “Tot in den draai!

Heb je zelf zin gekregen om stage te lopen bij BijlesHuis? Mail dan je cv en je motivatiebrief naar beau@bijleshuis.be en voor je het weet, beleef je ook een stage zoals de mijne!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van de nieuwste artikels? Schrijf je dan hieronder in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

stage stagiaire stageplaats
Updates ontvangen met didactische inzichten?
Sign up for our newsletter