De coronapandemie gooit natuurlijk de dagelijkse routine van iedereen in de war. Ook voor student Tijl (derde middelbaar) uit Ieper veranderde er veel. Naast de weggevallen hobbies en vrienden die hij niet meer kan zien, mag docent Rico niet meer aan huis bijles komen geven. Rico stelde daarom meteen voor om samen over te schakelen op online bijles Frans. Zo gaan Tijls vaardigheden in de schoolloze weken niet achteruit én krijgt hij extra ondersteuning voor de ‘pre-teaching’-leerstof . Online bijles was natuurlijk volledig nieuw voor Tijl, en daarom vond hij het best spannend. Zijn ervaringen lees je hier.
Tijl zit in het derde middelbaar wiskunde-wetenschappen en heeft het vooral moeilijk met de basis van Frans. De eerste twee jaren was dat niet echt een probleem, maar in het derde middelbaar trok zijn klastitularis toch aan de alarmbel. Tijls ouders zochten een oplossing. Klanten van hun eigen zaak deden eerder een beroep op BijlesHuis en op basis van Tijls problemen bleek docent Rico de beste match.
Rico is al bijna 20 jaar zowel taaltrainer voor volwassenen als bijlesdocent voor studenten van verschillende studierichtingen. Hij helpt Tijl sinds het begin van het schooljaar met Frans, en dan vooral met de werkwoorden en begrijpend lezen. Voor het coronavirus zijn intrede deed in België, werkte Rico nauw samen met de leraar Frans op school. De leerkracht gaf telkens de opdrachten en moeilijkheden van Tijl door, zodat ze tijdens de bijles de zwakke punten kunnen aanpakken.
“Ik gaf voor de coronacrisis bijles aan huis. Toen de nieuwe maatregelen werden aangekondigd, moesten we overschakelen naar online bijles, maar dat was geen enkel probleem. Zowel de leerling zelf als zijn ouders vonden het onmiddellijk een heel goed idee.” -Bijlesdocent Rico
Voor de coronacrisis gaf Rico een keer per week bijles bij Tijl thuis. Door de maatregelen er echter meteen overgeschakeld worden naar online bijles. In het begin vond Tijl dat best wel spannend, want hij had nog nooit online bijles gekregen. Gelukkig is de online leeromgeving van BijlesHuis heel straightforward in gebruik. Rico en Tijl zien en horen elkaar vanop afstand, delen hun scherm en werken via een interactief whiteboard. Daar legt Rico de theorie uit én maken ze samen oefeningen op bijvoorbeeld Franse werkwoorden. Net zoals thuis kan Rico Tijls oefeningen realtime bekijken en verbeteren.
“Online bijles krijgen is voor mij eigenlijk niet anders dan dat Rico bijles geeft bij mij thuis. Je kan elkaar ook gewoon zien en horen. Het enige wat ik echt jammer vind, is dat ik Rico nu geen koffie kan brengen!”
-Tijl
De overgang verliep dus vlot en sinds midden maart krijgt Tijl elke dinsdag een uurtje online bijles Frans van Rico. Ook Tijls ouders zijn blij dat er geen maandenlang gat in de bijlessen zit, en dat hij zijn vaardigheden kan blijven ontwikkelen. Bovendien heeft online bijles best wel veel voordelen tegenover bijles aan huis. Zo gingen zelfs tijdens de paasvakantie de bijlessen online door. Omdat de bijlessen zo vlot liepen en omdat Rico nu wat meer vrije tijd heeft door de coronacrisis, hebben Tijls ouders voor dit schooljaar extra lessen aangevraagd. Wanneer het coronavirus achter de rug is, overweegt het gezin zelfs om de bijlessen verder online te zetten.
Het enige minpunt voor Tijl is dat hij Rico nu geen koffie kan brengen. Misschien kan BijlesHuis dat in de toekomst ook opnemen in het online pakket? :-)
Heb je zelf problemen met Frans, of met een ander vak? Neem contact op met BijlesHuis voor begeleiding op maat! Heb jij interesse om een nieuwe uitdaging aan te gaan als bijlesdocent? Registreer je dan op onze website.
Laat hieronder je gegevens achter en blijf zo op de hoogte van onze nieuwste artikels! Je ontvangt verder geen reclame of andere e-mails.