written by
Elise A.

3 maand stage bij BijlesHuis, stagiaire Elise getuigt!

Sterke bijlesverhalen 5 min read

Een stage van minimum 52 dagen: dat is dé test om te kunnen afstuderen als een volwaardige communicatiemanager. BijlesHuis leek me de geknipte plek daarvoor. Ik stuurde mijn CV en motivatiebrief en tijdens het sollicitatiegesprek vroeg de marketingmanager me wat ik verwachtte. “Zoveel mogelijk bijleren om aan de slag te kunnen in het werkveld en daarbij een lichte focus op grafische opdrachten.” Deal! Niet veel later was mijn stage bij BijlesHuis een feit.

3,2,1,… Start!

De eerste week kreeg ik zoals elke andere stagiaire veel informatie te verwerken. Er vielen heel wat nieuwe begrippen als Slack, Trello, Vectera en HelloProf. Op vrijdagen werd er op kantoor bovendien (dans)muziek opgezet. Dat was voor deze beginnende stagiaire die nog moeite had met multitasken snel gelijk aan ‘system error’. 🤯

Elke week leerde ik de werking van BijlesHuis beter kennen en vond ik mijn draai. Iedere maandagmiddag is er een teamvergadering zodat iedereen op de hoogte is van de nieuwigheden. Het was ook leerrijk om te zien hoe moeilijkheden in groep besproken en aangepakt werden. Verder had ik elke dag een vast individueel overlegmoment met mijn mentor Beau. Tussendoor was het ook steeds mogelijk vragen te stellen aan wie dan ook via de chatapplicatie Slack. Qua opvolging en begeleiding kan dat dus wel tellen!

Mijn gevarieerd takenpakket

Eén van de grootste opdrachten die ik kreeg was het maken van testimonialvideo’s. Het doel was studenten en docenten van BijlesHuis te interviewen en hun ervaring te laten delen. Een project dat ik zo goed als volledig zelfstandig zou uitvoeren: van het vinden van de ideale kandidaten tot het filmen en monteren van de video’s, klaar om gepost te worden op sociale media. Supertof!🎥

Testimonialvideo met docent Niels

Naast video’s, mocht ik ook afbeeldingen maken en bewerken. Aangezien ik had aangegeven dat ik ook zeer graag grafische opdrachten kreeg, was dat een schot in de roos. Photoshop, Adobe Premiere Pro en Canva werden mijn beste vrienden.

Op het vlak van content marketing schreef ik blogberichten, nieuwsbrieven, advertenties en social media posts. Ik mocht de eindredactie van een artikel doen, alsook zelf een volledig blogbericht schrijven. Dankzij de opbouwende feedback en handige tips van Beau, ben ik heel wat wijzer geworden over copywriting en SEO. Op vlak van e-mailmarketing leerde ik werken met Sendgrid.

Ik ging ook aan de slag met platformen zoals Facebook Business Manager en Google Analytics. Zo leerde ik een advertentiecampagne op te richten en welke zaken daarbij belangrijk zijn. Bovendien mocht ik op zoek gaan naar interessante samenwerkingen en kreeg ik op die manier de kans om een advertentie te bedenken en te maken. Het is leuk om het hele proces vanaf het brainstormen met mijn mentor tot de finale advertentie door te maken.

Tussendoor kreeg ik ten slotte nog een opdracht weg van mijn computerscherm: de verzending van fietstassen voor docenten. Nooit gedacht dat dit nog de meest uitdagende taak zou zijn, of toch een héél goede test voor mijn geduld. Onjuiste informatie van het postkantoor, daaropvolgende klachtbrieven, fout geleverde bestellingen, … Deze keer lag de ‘system error’ niet aan wat muziek 😉 Je zou je mentor al bijna durven geloven als ze zegt ‘jij hebt slechte karma!”. Maar het is gelukt en ik kan me inmiddels voorstellen als expert in pakjes verzenden dus dat is nog een dankbare aanvulling op mijn CV. Denk ik.

Hoe dan ook, ik snap de uitspraak ‘Al doende leert men’ nu volledig. Bijvoorbeeld wanneer mijn eerste testimonialvideo onbruikbaar bleek aangezien de camera enkel had scherp gesteld op de plant op de achtergrond. Of wanneer ik het alarm op kantoor liet afgaan en de code nog niet vanbuiten kende. “Mijn stage liep vlekkeloos en ik beging geen enkele flater!” … zei geen enkele stagiaire ooit. 🤷

De ideale locatie

Naast mijn gevarieerd takenpakket, heeft BijlesHuis nog enkele leuke extra’s. Er is wekelijks vers fruit en ’s middags kan je meedoen aan een sessie yoga met Beau (lees: With Adrienne op Youtube 😉). Ook staat er een kickertafel maar door de maatregelen rond corona, heb ik mijn kickerkunsten voor mij moeten houden... Jammer! Qua ligging krijgt mijn stageplaats ook de volle punten: knal in het centrum aan de mooie Sint-Michielskerk. Ideaal voor een wandeling in de middagpauze. Met een supermarkt en lunchzaak om de hoek, hoef je ook niet steeds boterhammen te voorzien. Iets waar ik ook heel grote fan van was: mijn verstelbare bureau. Een druk op de knop en ik kon staand werken. Zo werd de strijd met de after lunch dip een fluitje van een cent!

De tweede lockdown

Maar het jaar 2020 zou niet 2020 heten, mocht er niet wat mislopen: door het coronavirus werd de tweede lockdown een feit. Bye leuke extra’s. Telewerken werd verplicht waardoor ik me ’s ochtends enkel moest verplaatsen van mijn bed naar mijn bureau, de volle vijf meter. Hoewel de structuur eerst wat zoek was, vond ik uiteindelijk thuis een goed werkritme. Ik kon gelukkig al mijn taken vlot blijven uitvoeren. Meer zelfs, daar waar ik in het begin van mijn stage tilt zou slaan, durfde ik nu al eens een playlist op te leggen tijdens mijn werk! Om het contact tussen de collega’s te onderhouden, organiseerde BijlesHuis ook online drinks, inclusief Strawberry Daiquiri’s en virtuele keukenrondleidingen 😊

Terugblikken

De stage loste al mijn verwachtingen in. Door de afwisseling in het takenpakket kan ik terugblikken op een leerrijke periode. Een aanrader voor elke student die graag een eerste stap wil zetten in het werkleven met uitdagingen, verantwoordelijkheden en een leutig team. Mijn stage heeft drie maand geduurd maar vloog voorbij, dus dat zegt wel genoeg!

- Elise

Voel jij het ook kriebelen om stage bij BijlesHuis te lopen? Bekijk hier onze openstaande stagevacatures.

Ontvang je graag maandelijks de nieuwste artikels in je mailbox? Meld je dan aan voor onze spamvrije nieuwsbrief hieronder.

stage bijleshuis
Updates ontvangen met didactische inzichten?
Sign up for our newsletter