written by
StudentJob

Waarom 'bijlesdocent' een meerwaarde is voor je cv

Voor bijlesdocenten 2 min read

Het cv: hoe meer werkervaring, hoe beter - dat is algemeen bekend. Maar uiteraard hebben werkgevers vaak meer oog voor het soort werkervaring dat vermeld wordt. Het is een feit dat bepaalde bijbaantjes beter op je curriculum vitae staan dan anderen. Ervaring als bijlesdocent is een bijbaan die je er tijdens een sollicitatieproces tussen de concurrentie bovenuit kan doen steken. Wij sommen de beste eigenschappen voor je cv hier kort even op. Wil jij weten hoe je die kan toepassen, lees dan ook deze cv-tips.

Communicatieve vaardigheden

Je moet als bijlesdocent beschikken over uitstekende communicatievaardigheden, die dan ook fantastisch staan op je professionele cv! Bijles geven houdt in dat je ingewikkelde leerstof op een eenvoudige manier uitlegt. Daarnaast is het van belang om duidelijk te communiceren met je accountmanager en de ouders van de student. Efficiënte communicatie is essentieel in bijna elke baan. Het benadrukken van goede communicatievaardigheden op je cv kan dus zeker en vast in je voordeel werken.

Bijlesgeven goed op je cv

Organisatorische vaardigheden

Uiteraard ben jij verantwoordelijk voor het inplannen, organiseren en realiseren van de bijlessen. Dat is niet altijd even gemakkelijk, en vereist de nodige organisatieskills. Daarnaast moet je als bijlesdocent uitblinken in time management. Help je de student met een planning zich voor te bereiden op een bepaalde deadline? Zo ja, voeg die organisatie- en tijdsbeheervaardigheden dan maar toe aan je cv!

Veel kennis in een bepaald vak

Jij bent uiteraard een inhoudelijke expert van het vak waarin je een student gaat bijscholen. Met zelfvertrouwen beantwoord je de vragen van je student, zeker omdat bijlesdocenten zich voorafgaand de bijles nog eens extra verdiepen in de leerstof. Die diepgaande kennis van een bepaald vak kan enorm aantrekkelijk zijn voor een werkgever. Zeker als het vak relevant is én goed aansluit op de functie.

Sociaal en psychologisch inzicht

Ten slotte kan je door middel van tutoring ook op psychologisch en sociaal vlak veel bijleren. Je werkt geregeld met verschillende studenten, die via andere manieren en technieken leerstof absorberen. Je zal dus je studiebegeleiding telkens ietwat moeten aanpassen. Niet alleen is deze eigenschap voordelig als bijlesdocent, in bijna elke sector zijn interpersoonlijke vaardigheden essentieel! Vermeld dus zeker deze eigenschap; ze staat uitstekend op je cv.

Neem een kijkje naar deze cv-tips om je cv te verbeteren! Heb je al beslist welke relevante vaardigheden je wilt vermelden? Dan kan je al beginnen met je cv samen te stellen! Dat gaat snel en gemakkelijk met deze gratis cv-builder.

Ben je helemaal overtuigd om als bijlesdocent aan de slag te gaan? Registreer je dan bij BijlesHuis of informeer je vrijblijvend.

Laat hieronder je gegevens achter en blijf zo op de hoogte van onze nieuwste artikels! Je ontvangt verder geen reclame of andere e-mails.

cv bijles geven tips vaardigheden bijlesdocent
Updates ontvangen met didactische inzichten?
Sign up for our newsletter