written by
Norah D

Norah & Evy: onze stage bij BijlesHuis in woord en beeld

Sterke bijlesverhalen 4 min read

Hallo! Wij zijn Norah & Evy, stagiaires bij BijlesHuis. In dit artikel nemen we je graag mee in ons stagetraject. Je ontdekt wat we doen en waarom wij het zo leuk vonden om bij BijlesHuis te werken.

Norah

Een collage met al Norah’s creaties voor BijlesHuis.

Ik ben Norah, 21 jaar oud en studeer dit jaar af in de richting Journalistiek. Dat is mijn tweede bachelordiploma, ik heb er namelijk al eentje in Media & Entertainment Business. Het liefst krijg ik veel afwisselende taken die bestaan uit nieuwe content bedenken en creëren. Een stage bij BijlesHuis was dus op mijn lijf geschreven.

In mijn eerste week mocht ik een brandbook voor het bedrijf maken. Ik had al wat voorbeelden uit mijn verleden laten zien aan Beau, mijn stagementor, ze wist tot wat ik in staat was. Ik kreeg dan ook de vrijheid om mijn eigen ding te doen, rekening houdend met de huisstijl van BijlesHuis.

Hartjes krijgen op Instagram

Links van mijn foto zie je een ‘like-knop’ op een Instagrampost. Content creëren voor de socials was een van de zaken waar wij, als stagiaires mee bezig waren. Het hele proces mochten we zelf doen; content creëren, ontwerpen en posten. Natuurlijk werden we ook op tijd bijgestuurd aan de hand van feedbackmomenten.

Thumbnail hier, thumbnail daar.

De foto die je van mij ziet, is geknipt uit een thumbnail. Een thumbnail is een omslagfoto voor een YouTube-video. Je hoort het mij al zeggen, ik heb een YouTube-video mogen maken! Dat was een van de grotere projecten waaraan ik heb mogen werken gedurende mijn stageperiode. De content moest passen bij BijlesHuis, ik koos tactisch om een explainervideo te maken met vijf tips die je kan gebruiken tijdens je examens. Perfect voor deze tijd van het jaar. ;)

YouTube video die Norah mocht maken.

Tot slot hield ik mij, zoals nu, ook bezig met het schrijven van blogs. Ook hier kreeg ik de vrijheid om zelf content te bedenken. Mijn blogs gingen over jongerentaal en het maken van een mooie presentatie. Dingen die helemaal binnen mijn vakgebied en interessegebied liggen. Mijn negen weken durende stage kan ik in glans afsluiten, met een mooie samenvatting aan de hand van deze blog. Danku BijlesHuis voor de kansen, danku collega’s om mij zo goed op te vangen & natuurlijk danku lezers om mijn content te lezen!

Evy

Een collage met Evy’s creaties voor BijlesHuis

Ik ben Evy, 25 jaar en zit in het tweede jaar Marketing- en Communicatiesupport aan Howest. MCS is een erg praktijkgerichte opleiding, dus ik kon niet beter voorbereid zijn op stage: sociale media, grafische vaardigheden, copywriting,… Ik was er helemaal klaar voor!

Blogs, sociale media en infobrochures

Als ik één ding fantastisch vond, was het de vrijheid die we als stagiaires kregen. Ik kon al mijn creativiteit en enthousiasme kwijt in de opdrachten. De stage begon met kleinere opdrachten: een blog schrijven met tips voor studenten die online les moeten volgen en visuals maken voor sociale media.

Na enkele weken kreeg ik mijn eerste grote project toegewezen: nieuwe infobrochures maken! Tijdens mijn stage ontwierp ik zeven verschillende infobrochures; een project waar ik nog altijd ongelofelijk trots op ben.

Ceci n’est pas une pipe

“Kan er iemand goed filmpjes monteren?”

Ik sprong meteen op die vraag. Ik dacht: ‘ik had uitstekende punten voor de lessen video. Ik kan dit, sowieso!’. We moeten zeggen zoals het is: aan enthousiasme geen gebrek. Een beetje te veel enthousiasme misschien?

Het filmpje monteren over ‘La négation’ voor YouTube nam veel meer tijd in beslag dan ik op voorhand had gedacht, al heb ik er ook erg veel uit geleerd. Vooral dat filmpjes maken moeilijker is dan het lijkt. Het heeft me bloed, zweet en tranen gekost, maar ben toch erg blij met het resultaat.

Iemand vragen over ‘la négation’? Ik ben ondertussen een expert. 😉

Online meetings en lunchen in het park

Stage is natuurlijk veel meer dan enkel taakjes doen. Ook ervaring opdoen op een werkplaats in plaats van in de klas is een belangrijk aspect. Meteen een kot gezocht in centrum Gent, alles leuk ingericht en een abonnement voor het openbaar vervoer genomen. Mijn stage begon op 15 februari en ik was ervan overtuigd dat ik minstens een deel van de stage op kantoor zou kunnen doen.

Of niet.

Door corona was de hele stage van thuis uit. Gelukkig werkt BijlesHuis supergoed digitaal. En af en toe, als het Belgische weer het toeliet, gingen we samen lunchen in het park. Zo zag ik de collega’s en de andere stagiaire toch eens in levende lijve.

Zeventien weken stage lijkt erg lang, maar het is voorbijgevlogen. Ik wil graag BijlesHuis, mijn stagementor Beau en de collega’s bedanken. Bedankt voor de enthousiaste ontvangst, bedankt voor de leerrijke begeleiding en bedankt dat ik de ruimte kreeg om mijn talenten te ontwikkelen. Het was een fantastische ervaring!

Heb je zelf zin gekregen om stage te lopen bij BijlesHuis? Mail dan je cv en je motivatiebrief naar stage@bijleshuis.be en voor je het weet staat jouw eigen blog wel tussen de onze!

Laat hieronder je gegevens achter en blijf zo op de hoogte van onze nieuwste artikels! Je ontvangt verder geen reclame of andere e-mails.

stage
Updates ontvangen met didactische inzichten?
Sign up for our newsletter