written by
StudentJob

5 leuke studentenjobs die je vanuit huis kan doen

Rondom studeren 3 min read

Tijdens de coronacrisis waren veel studenten op zoek naar werk om vanuit huis te kunnen doen. Home office of Van thuis werken is helaas niet voor elke soort studentenjob mogelijk. Toch zijn er nog een heleboel vacatures waar je nu meteen aan de slag kan gaan. Hier vind je de populairste studentenjobs waarbij je vanuit huis kan werken op een rij!

studentenjob, studentenjobs, corona, jobstudent, thuis werken,

Online bijles geven

Houd jij van kennis overdragen en vind je het leuk om met kinderen te werken? Scholieren zitten nu thuis en moeten via preteaching nieuwe leerstof onder de knie krijgen. Daarnaast krijgen ze een hoop oefeningen en taken om zelfstandig te maken. Veel ouders zijn druk aan het werk en kunnen bijgevolg niet de hele tijd helpen. Er is daarom nu veel vraag naar online bijles en huiswerkbegeleiding. Dus ben jij goed in plannen? Of blonk jij vroeger op school uit in een bepaald vak en wil je graag helpen? Schrijf je dan nu in als bijlesdocent bij BijlesHuis!

Online enquêtes invullen

Met het invullen van online enquêtes krijg je de kans jouw mening over verschillende producten of diensten te geven. Je kan op deze manier invloed hebben op dingen die merkbaar zijn in je dagelijkse leven. Jouw mening telt! De deelname aan de marktonderzoeken kan je gewoon op je laptop vanuit huis doen. Ideaal tijdens het thuisblijven en je verdient er ook nog eens iets mee. Verder kan je zelf bepalen hoeveel enquêtes je invult en wanneer je dat doet. Lijkt dit jou wat? Neem dan eens een kijkje bij deze vacatures van Opinion World, i-Say en MOBROG.com.

Engelstalige copy-editor

Als copy editor krijg jij best een grote verantwoordelijkheid. Je gaat namelijk teksten aanpassen of verbeteren (in het Engels) als deze niet goed zijn. Dit zijn bijvoorbeeld teksten op producten, teksten in steden of vliegvelden of reviews over hotels. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een laptop en een internetverbinding. Super handig toch om vanuit huis te werken? Enige belangrijke voorwaarde is dat je echt foutloos Engels kan lezen en schrijven! Dus verbeterde jij mensen altijd al op spelfouten en spreek je vloeiend Engels? Neem dan eens een kijkje bij deze vacatures van Clickworker. Zo kan je op jonge leeftijd al als freelancer aan de slag.

Engelstalige web researcher

Een bijbaan als web researcher is best wel cool. Je gaat eigenlijk als een soort ‘webspion’ het internet af om informatie te verzamelen voor je werkgever. Dit kan werkelijk van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan het opzoeken van adressen of openingstijden van restaurants of hotels en nog veel meer. Je moet natuurlijk foutloos Engels lezen en schrijven. Verder krijg je een leuk extra centje en heb je geen ervaring nodig. Je kan dus meteen aan de slag. Lijkt dit je wat? Kijk bij deze vacatures van Clickworker voor meer informatie over deze baan.

Hoeveel uren mag je werken als jobstudent?

Als jobstudent mag je maximaal 475 uren per jaar werken, en dat vanaf de leeftijd van vijftien jaar. Extra leuk voor wie een studentenjob doet: je hoeft geen sociale zekerheidsbijdragen te betalen. Er gelden wel wat regels en beperkingen voor jobstudenten. Onze partner Parentia zet ze voor jou op een rijtje. Als bijlesdocent bij BijlesHuis werk je niet als jobstudent, maar via deeleconomie. Meer info daarover lees je in deze blog.

Kriebelt het om online bijles te geven? Schrijf je dan zeker in als bijlesdocent en ga snel aan de slag.

Laat hieronder je gegevens achter en blijf zo op de hoogte van onze nieuwste artikels! Je ontvangt verder geen reclame of andere e-mails.

tips student corona studentenjob jobstudent
Updates ontvangen met didactische inzichten?
Sign up for our newsletter