Uitgetest door Mamabaas: bijlessen voor de tiener

Voor ouders 4 min read

Wanneer beslis je om bijles te nemen voor je tiener? Fran van Mamabaas had nog nooit bijles geregeld voor haar kinderen en vond het moeilijk in te schatten of het echt nodig was. Gedachten als ‘Overdrijf ik nu niet?’ en ‘Zou het niet gewoon vanzelf goedkomen?’ speelden door haar hoofd. Ze belde met Timothy van BijlesHuis en ging van start met een wel érg lokale bijlesdocent wiskunde. In onderstaand artikel (dat ook verscheen bij Mamabaas) lees je erover in haar eigen woorden:

copyright Mamabaas

De situatie

Onze dochter heeft in de basisschool nooit leerproblemen gehad. Maar daarna kwam het middelbaar… en zo werd het hier en daar toch wat lastig. Ik weer niet of corona (leerachterstand?) er iets mee te maken heeft, maar in ieder geval gaan de punten van mijn dochter, en dan vooral voor wiskunde, bergaf.

Ik ben geen moeder die uren naast mijn dochter zit om met huiswerk te helpen. Alle respect voor moeders die dat wel doen, maar ik heb er geen geduld voor én totaal geen wiskundig inzicht (zo moeder, zo dochter). Daarom zocht ik naar een andere oplossing om uit de rode punten te raken.

De oplossing

Via via leerden we BijlesHuis kennen. Nadat ik heel wat positieve ervaringen hoorde, was ik overtuigd en nam een kijkje op de site. Daar vroeg ik gratis informatie aan en liet mijn gegevens achter. Nog diezelfde dag kreeg ik de vriendelijke Timothy aan de telefoon die aandachtig luisterde naar mijn moederlijke verzuchtingen. Hij stelde me een lesspakket van acht uur voor (meer kan indien nodig) en beloofde me op zoek te gaan naar een geschikte docent in onze buurt.

De volgende dag kreeg ik al een mailtje dat BijlesHuis een leraar gevonden had… in onze eigen straat dan nog! De wereld is klein; het bleek een gepensioneerde leraar te zijn van mijn eigen middelbare school. Dat de bijles zo lokaal bleef, vond ik wel leuk. Hoewel we tegenwoordig ook een leraar van de andere kant van België probleemloos in ons huis kunnen streamen via online bijles natuurlijk.

bijles mamabaas
Copyright Mamabaas

De eerste bijles met docent Swa

De volgende dag belde bijlesdocent Swa mij op om af te spreken voor de eerste les. De bijlessen konden zowel bij ons thuis als bij hem doorgaan. Omdat Swa het altijd handig vindt dat één van de ouders de eerste les kan meevolgen, spraken we bij ons thuis af. Moeder heel enthousiast, dochter wat minder… enfin, je begrijpt het wel. 
Maar toen Swa binnenkwam, was het ijs meteen gebroken. Het was meteen duidelijk dat hij jarenlange ervaring met jongeren heeft. Heel rustig ging hij van start en rust bleek het themawoord voor de rest van de bijles. Wat een engelengeduld heeft die man! Ik was al lang gillend weggelopen van mijn ongemotiveerde tiener. De les heeft uiteindelijk anderhalf uur geduurd en Swa bleef het haarfijn uitleggen tot mijn dochter alles snapte. Tijdens de eerste bijles hebben ze vooral haar (slechte) voorbije examen overlopen en gekeken waar ze het moeilijkst mee heeft binnen wiskunde.

Copyright Mamabaas

Het vervolg van de bijlessen

De volgende bijlessen werden in samenspraak met Swa vastgelegd, helemaal op het ritme van onze dochter. Het huiswerk van school mocht ze bij Swa in de bus steken, zodat ze het de volgende les samen konden overlopen.

Ondertussen zijn we enkele weken verder en je raadt het nooit: onze dochter was geslaagd voor haar eerstvolgende toets wiskunde! Het is echt super om haar zo trots te zien. Haar zelfvertrouwen dat voor de kerstvakantie verdwenen was, komt beetje bij beetje terug. We zijn op de goede weg!

Conclusie

Het was voor mij een drempel om bijles te nemen, maar ik ben echt blij dat we het gedaan hebben. Een wiskundegenie zal mijn dochter misschien nooit worden, maar we merken wel dat de bijlessen hun vruchten afwerpen. We gaan er alvast nog enkele weken mee door tot ze de basis van wiskunde helemaal beet heeft en alleen verder kan.

De voordelen van BijlesHuis volgens Fran

  • Bijleshuis is heel lokaal: Ze zoeken een geschikte bijlesdocent bij jou in de buurt. Waar vind je anders zelf snel een kwaliteitsvolle leerkracht die bijlessen aan huis geeft? Als het in het slechtste geval niet klikt met je leraar, dan zoeken ze meteen een andere.
  • De bijlesdocenten van BijlesHuis zijn gescreend op kennis, diploma, ervaring, bewijs van goed gedrag en zeden… Je kan er dus zeker van zijn dat je betaalt voor een leraar van topkwaliteit.
  • Geen ruzies tussen ouder en zoon- of dochterlief tijdens het studeren of huiswerk maken. Joepie, rust in huis!
  • 1-op-1-begeleiding. In de klasgroep durft onze dochter niet altijd om extra uitleg te vragen. Die drempel valt weg tijdens de bijlessen.
  • Aangepast pakket naar onze wensen: het aantal bijlessen, de duurtijd, de tijdstippen en de frequentie van de bijlessen bepalen wij helemaal zelf. Zo plannen we bijvoorbeeld voor een grote toets een extra bijlesje in.
  • Online les kan ook indien gewenst. Het grote voordeel daarvan is dat BijlesHuis bij het zoeken van de ideale bijlesdocent niet plaatsgebonden is; je kan de les krijgen van de allerbeste leerkracht, ook al woont die aan de andere kant van het land. Online bijlessen zijn heel interactief, jij en de docent kunnen je scherm delen en samen notities en oefeningen maken op een digitaal schoolbord, je huiswerk en andere bestanden van school uploaden en bewerken...

Zou bijles voor jouw zoon of dochter ook helpen voor zijn/haar leerachterstand, zelfvertrouwen of basiskennis? Neem dan een kijkje op de website van BijlesHuis of doe een aanvraag zodat BijlesHuis vrijblijvend kijkt wie in jullie buurt of online beschikbaar is voor jullie hulpvraag.

Word je graag maandelijks op de hoogte gehouden van de nieuwste artikels? Schrijf je hieronder in voor onze (spamvrije) newsletter.

bijles voor kinderen bijles voor tieners bijles voor dochter
Updates ontvangen met didactische inzichten?
Sign up for our newsletter