Mijn stage bij BijlesHuis in volle coronacrisis - Jana

Sterke bijlesverhalen 2 min read

2020 ziet er voor mij, net zoals voor ieder van jullie, heel anders uit dan gedacht. Het zou het jaar geweest zijn waarin ik tussen het indienen van mijn masterproef en de examens nog voor een laatste keer ten volle van het studentenleven zou genieten. Covid-19 gooide echter roet in het eten waardoor alles anders verliep dan gepland, waaronder ook mijn stage.

stage bijleshuis

Ik zou vier weken stage lopen op het kantoor van BijlesHuis in Gent, midden in de Covid-19-piek. Ik keek hard uit naar mijn stage, en daarom was het even bang afwachten. Zou de stage wel kunnen doorgaan? Het waren spannende dagen, want voor de meeste andere studenten van mijn studierichting werd de stage geannuleerd. Gelukkig kreeg ik kort voor de afgesproken aanvang een mailtje van mijn stagebegeleidster Beau met de mededeling dat het volledige BijlesHuis-team van thuis actief was en de stage voorlopig digitaal zou doorgaan.

In het begin was ik een beetje onzeker omdat ik geen idee had hoe het allemaal zou verlopen. Hoe zou mijn stage er uitzien? Zou ik taken krijgen en werkervaring kunnen opbouwen? Dankzij de uitstekende begeleiding van Beau, de vriendelijke en behulpzame collega’s en de goede organisatie van BijlesHuis, heeft deze stage mijn verwachtingen overtroffen.

Dat de stage online verliep, voelde voor mij niet als een minpunt. BijlesHuis heeft een online omgeving waarin het zeer makkelijk is om videomeetings te organiseren, je scherm te delen en bestanden te uploaden. Door de wekelijkse videocalls met het hele team was ik op de hoogte van de ontwikkelingen en beslissingen binnen het bedrijf en kon ik eveneens kennismaken met collega’s waarmee ik niet samenwerkte. Elke dag hielden Beau en ik een videocall om de planning te overlopen. Als ik vragen had, mocht ik altijd Beau of de andere collega’s contacteren via de chatapplicatie Slack.

Tijdens die vier weken stage heb ik enorm veel bijgeleerd. Ik kreeg de kans om zelf ideeën voor te stellen en uit te werken, zelfstandig te werken en creatief te zijn. Mijn takenpakket was zeer divers en dankzij de goede begeleiding van Beau kreeg ik de kans om stapsgewijs kennis te maken met het bedrijf en de wereld van communicatie en marketing. Ik mocht onder andere copywriten en reviseren, blogs schrijven (zoals deze over de Engelse tijden), YouTubefilmpjes optimaliseren op het Youtubekanaal van BijlesHuis, de social media beheren en webinars volgen. Hierdoor heb ik meer geleerd over copywriting, SEO, SEA, zoekwoordenmarketing en nog zoveel meer. Tijdens die vier weken liepen er nog twee andere studenten stage: Rani en Matisse. Ik vond het heel fijn dat ik ook de kans kreeg om met hen samen te werken aan projecten.

Kortom, mijn stage bij BijlesHuis was een zeer leerrijke ervaring. Ik wil dan ook Beau heel hard bedanken dat ze mij deze mooie kans geven heeft.

-Jana

Voel jij het ook kriebelen om stage bij BijlesHuis te lopen? Bekijk hier onze openstaande stagevacatures!

Meer relevante didactische artikels lezen? Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief! Je ontvangt verder geen reclame.

stage bijleshuis
Updates ontvangen met didactische inzichten?
Sign up for our newsletter