written by
Jana C.

Vind jij presenteren in het Frans ook zo eng?

Sterke bijlesverhalen 1 min read

Dorine is een enthousiaste studente Marketing die voor bijna alle vakken hoge punten scoorde, maar problemen had met Frans. Een tijdje geleden ging ze daarom op zoek naar extra hulp. De matchmakers van BijlesHuis stelden haar voor aan Jan, een docent Frans die ook nog eens een achtergrond in marketing heeft. De ideale match! Bij aanvang van de bijles had Dorine twijfels over haar slaagkansen voor het vak Frans. Vooral bij de mondelinge presentaties ging het in het verleden fout. De gedachte dat zij zich moest verdedigen in een ‘vreemde’ taal deed haar huiveren.

"Ik had gigantisch veel schrik om te presenteren." - Dorine
presenteren frans

Docent Jan en Dorine hebben samen zorgvuldig een aantal onderwerpen uit haar vakgebied geselecteerd en grondig geanalyseerd. De beroepservaring van de docent hielp om de onderwerpen kritisch en scherpzinnig te benaderen. Daarnaast werden de presentaties grondig voorbereid en mogelijke valkuilen aangehaald om te verhinderen dat ze opnieuw dezelfde fouten zou maken als in het verleden.

Beetje bij beetje verdween de koudwatervrees van Dorine en haar zelfvertrouwen groeide zienderogen. Zo kreeg ze meer grip op zowel marketing als Frans, terwijl ze de ‘vreemde’ taal minder en minder beschouwde als een obstakel. Na drie verschillende presentaties bleken de inspanningen van docent Jan vruchten af te werpen; voor haar laatste presentatie behaalde Dorine 14/20. Een dikke proficiat!

Dank gaat uit naar de docent Jan Van A. uit Brugge.

Heb jij zelf ook presentatieangst? Of zoek je hulp bij Frans? BijlesHuis zoekt je een bijlesdocent op maat.

Laat hieronder je gegevens achter en blijf zo op de hoogte van onze nieuwste artikels! Je ontvangt verder geen reclame of andere e-mails.

sterke verhalen frans bijles mondelinge presentatie
Updates ontvangen met didactische inzichten?
Sign up for our newsletter