3 heerlijke smoothies die je motiveren om vandaag nog te beginnen blokken

Rondom studeren 2 min read

Reikhalzend uitkijken naar je bed, een enorme neiging om plots op te ruimen of ineens zin in een mega slechte soapserie. Herkenbaar? Voeg daar nog een paar liter koffie, energiedrank en diepvriesmaaltijden aan toe en je krijgt het kant-en-klare recept voor, jawel, de examens! Maar wat als er ook een ander - én beter - recept voor de examens bestaat? Dankzij deze drie brainpower smoothies kom jij de examens helemaal fit en gemotiveerd door. Ze bevatten allemaal alledaagse ingrediënten en daarbovenop zijn ze makkelijk en snel te maken.

1. Bosbessen avocado smoothie: recept

smoothies, brainfood

Bessen doen wonderen voor onze hersenen en ons geheugen. Vooral bosbessen, die de kracht van de hersensignalen zouden versterken. Daarnaast zijn avocado's romige, voedselrijke vruchten waarvan sommige hersenexperts zelfs geloven dat het 's werelds meest perfecte voedsel is. Als we deze twee vruchten combineren met nog een aantal gezonde ingrediënten dan bekomen we deze overheerlijke smoothie.

Het recept kan je maken in slechts twee minuten en is voor twee porties.

Ingrediënten

  • 2 kopjes blauwe bessen
  • 1 kopje granaatappelsap (of eender welk soort bessensap)
  • 1 beker ijsblokken
  • 1 eetlepel chiazaden
  • 1 rijpe, gepelde banaan
  • ½ avocado, gepeld en ontpit

Bereidingswijze

Gooi alle ingrediënten in een blender en mix tot alles goed gemengd en glad is. Als de smoothie te dik is, voeg dan meer sap toe. Als de smoothie te dun is, voeg dan meer ijs toe.

2. Groene smoothie: recept

smoothie, brainfood

Groene groenten brengen heel wat gezondheidsvoordelen met zich mee. Zo zorgen ze onder andere voor een natuurlijke weerstand en verhogen ze de concentratie. Groene smoothies zijn dus ideaal tijdens de examenperiode!

Met dit receptje kan je ook twee smoothies maken.

Ingrediënten

2 kopjes verse, gespoelde babyspinazie
1 groene Granny Smith appel (zonder klokhuis)
1 gepelde banaan
1 gepelde appelsien
1 theelepel geraspte verse gember

Bereidingswijze:

Voeg alle ingrediënten samen in een blender en mix tot alles goed gemengd en glad is.

3. Energieke chocolade smoothie: recept

smoothie, brainfood!

Als je jezelf de hele dag een extra boost wilt geven, zal deze smoothie je natuurlijke en aanhoudende energie geven om de dag door te komen. De smoothie zit boordevol vitamines en voedingsstoffen. En omdat hij chocolade bevat, merk je nooit dat het eigenlijk een gezond tussendoortje is.

Ingrediënten

  • 1 bevroren banaan
  • 1 kopje bevroren aardbeien
  • ½ avocado, gepeld en ontpit
  • 3 ontpitte dadels (optioneel)
  • 1 kopje amandelmelk
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Bereidingswijze

Meng alles tot een gladde massa en bedek dan met een beetje gerolde haver.

Nog meer inspiratie nodig om naast deze smoothies tijdens de blok gezond en evenwichtig te eten? Lees hier meer over gezonde en evenwichtige voeding tijdens de blok. Je voedingspakket is gecoverd, nu jouw studie-ijver nog! Veel succes met de laatste loodjes!

Heb je nog vragen over je eigen voedingspatroon tijdens de examenperiode of heb je individuele hulp nodig bij het studeren? Contacteer BijlesHuis voor studiebegeleiding op maat!

Laat hieronder je gegevens achter en blijf zo op de hoogte van onze nieuwste artikels! Je ontvangt verder geen reclame of andere e-mails.

studeren voedingstips hersenvoeding examens smoothies
Updates ontvangen met didactische inzichten?
Sign up for our newsletter