¡Nos vamos de vacaciones!: Spaanse woordenschat voor op reis

Bijleren: talen 4 min read

Heb jij deze zomer een reis naar Spanje op de planning staan maar is er nog wat werk aan je Toeristenspaans? El Profesor, Denver en Tokio uit La Casa de Papel helpen je in dit artikel met nuttige woordenschat en handige zinnen voor op reis. Ze zijn namelijk terug om afscheid nemen van het mooie Spanje. We nemen samen met hen een trip doorheen Spanje langs het hotel, café, restaurant en het strand. Todo va a salir bien, ¿verdad? Geen zorgen, we gebruiken eenvoudige Spaanse woordenschat om je op weg te zetten. ¡Vamos!

Spaanse woordenschat, op reis Spanje, Spaanse zinnen

El hotel

De eerste stop: een hotel vinden in Barcelona, de tweede grootste stad van Spanje. De drie atracadores moeten op een veilige locatie de nacht kunnen doorbrengen. Al mag het hotel wel wat kosten; we gaan er vanuit dat geld geen probleem is. 😌

 • ¿Puedo reservar una habitación? Dos habitaciones dobles, por favor. Con vista al mar.
  Kan ik hier een kamer reserveren? Twee tweepersoonskamers, alstublieft. Met zicht op zee.
 • ¿Cuánto es por noche?
  Hoeveel is het per nacht?
 • ¿Hay servicio de habitaciones?
  Is er roomservice?
 • ¿Puede recomendarme un buen restaurante cerca del hotel?
  Kan u mij een goed restaurant in de buurt van het hotel aanbevelen?
TIP: In de avond openen restaurants in Spanje pas vanaf 20u. Dat komt doordat het overdag heel warm is en Spanjaarden gewoonlijk een siësta houden. De dagelijkse activiteiten worden daardoor opgeschoven.
https://gph.is/g/aQNV6o2

El bar y el restaurante

De gezelligste uitgangsbuurten zijn volgens Denver en Tokio te vinden in Granada, een belangrijke studentenstad in Andalusië. De cafés en bars worden er dan ook tot laat in de nacht opengehouden. Ideale om een dansje te placeren. Ook gastronomisch weet deze stad je te verrassen!

 • La carta (de vinos) por favor, gracias.
  De (wijn)kaart, alstublieft. 💃
 • ¿Cuál es el plato típico de la región?
  Wat is een typisch gerechtje voor deze streek?
 • ¿Cuánto cuestan los cócteles aquí?
  Hoeveel kosten de cocktails hier?
 • La cuenta, por favor.
  De rekening alstublieft.
TIP: Het zuiden van Spanje is relatief goedkoop om te eten en drinken, zeker als je het vergelijkt met de prijzen in België of Nederland. In de grote steden zoals Madrid en Barcelona betaal je natuurlijk wel iets meer dan in kleinere steden, zoals Úbeda of Huelva.
https://gph.is/g/4LPPWL4

La cultura

Het trio moet onopgemerkt blijven, want dat voorvalletje in el Banco de España is de politie nog niet meteen vergeten. Toch willen ze nog wat Spaanse cultuur opsnuiven vooraleer ze verhuizen naar de andere kant van de wereld. Valencia is de ideale uitvalsbasis voor wie de rijke Spaanse geschiedenis wil aanschouwen. Je vindt er gebouwen met invloeden van de Romeinen, Arabieren en Christenen, drie volkeren die ooit strijdden voor de Spaanse troon.

 • Dos entradas para el museo, por favor.
  Twee tickets voor het museum, alstublieft.
 • ¿Hay una audioguía?
  Is er een audiogids?
 • ¿La Ciutat de les Arts i les Ciències está aquí a la derecha o a la izquierda?
  De Ciutat de les Arts i les Ciències, is dat hier naar links of naar rechts?
 • ¿Dónde está el ferry?, porque queremos ir de Valencia a Ibiza. ¿O es posible ir en tren a Ibiza? ¿Dónde está la estación?
  We gaan naar Ibiza vanuit Valencia met de veerboot, waar vinden we die? Of kan je ook met de trein naar daar? Waar is het station?
https://www.pinterest.com/pin/723250021403953840/

La playa

Ibiza heeft veel meer te bieden dan enkel feestjes, en dat weten de Profesor, Denver en Tokio ook. De prachtige natuur en talrijke stranden nodigen uit om te ontspannen. Neem nu de Cala d'Hort baai met zijn helder blauwe water. ¡Perfecto, tan idílico!

 • Me gustaría hacer el esquí acuático (hacer el kayak, hacer el surf), ¿puedo reservarlo aquí?
  Ik zou graag waterskiën (kajakken, surfen), kan ik dat hier reserveren?
 • ¿Puedo alquilar un barco? Para una excursión de un día.
  Kan ik bij u een bootje huren? Voor een daguitstap.
 • ¿Dónde está el bar? Me gustaría pedir algunas cervezas.
  Waar is de bar? Ik zou graag wat biertjes bestellen.
TIP: Spanjaarden zijn heel open en gastvrije mensen, die fier zijn op hun land en taal. Ze houden er dan ook van wanneer toeristen hen in het Spaans aanspreken.

Onthoud dus best ook deze zinnetjes zodat je het trio niet in verlegenheid brengt:

 • Buenos días.
 • ¿Cómo está?
  Bien, gracias.
 • Fue muy delicioso, ¡gracias!
 • Hasta pronto.

Wil je nog meer oefenen? Via apps zoals Duolingo bouw je snel en eenvoudig je Spaanse woordenschat op. Je kan dagelijks je woordenschat oefenen door een of twee oefeningen te maken. Het duurt slechts enkele minuutjes. Ook Spaanse series zullen je talenkennis een boost geven, bekijk zeker eens ons artikel over “Spaanse series op Netflix”.

Ben jij op zoek naar bijles voor Spaans of een andere vreemde taal om alledaagse of niet-alledaagse communicatie in te oefenen? Vraag vrijblijvend info bij BijlesHuis voor begeleiding op maat!

Laat hieronder je gegevens achter en blijf zo op de hoogte van onze nieuwste artikels! Je ontvangt verder geen reclame of andere e-mails.

spaans Spaans leren vakantie Spanje Spaanse woordenschat hapklare woordenschat Spaans studeren op reis naar Spanje op vakantie naar Spanje
Updates ontvangen met didactische inzichten?
Sign up for our newsletter