De eerste bijles aan huis? Zo bereid je het voor!

2 min read

Wanneer jouw kind moeite heeft met bepaalde vakken op school, kan het een goed idee zijn om de hulp in te schakelen van een bijlesdocent. In veel gevallen kan deze bijlesdocent gewoon aan huis komen, handig! Wanneer je deze docent aan huis laat komen is het wel zo netjes als je huis op orde is. Weet je niet goed hoe je je kan voorbereiden op de eerste bijles aan huis? We geven in dit artikel enkele tips!

de eerste bijles aan huis

Hou het netjes

Je hoeft zeker niet je hele huis te gaan schoonmaken als een gek, maar het geeft natuurlijk wel een betere eerste indruk als het huis een beetje op orde is wanneer je jullie bijlesdocent voor het eerst ontvangt. Dus verzamel je schoonmaakspullen en voldoende HG en ga aan de slag. Zorg in ieder geval dat het toilet netjes is, dat er geen spullen rondslingeren op de plek waar de effectieve bijles zal doorgaan en dat de keuken niet vol staat met vaat.

Kies een geschikte ruimte

Zoek een geschikte ruimte in huis waar de bijles kan doorgaan. Idealiter is dit een plek waar jij of een ander gezinslid niet de hele tijd doorheen hoeft te lopen. Je wilt immers dat de bijles in alle rust kan verlopen. De keuken of woonkamer is daarom niet zo’n goed idee. Als je een studeerkamer hebt in huis is dat de ideale plek voor de bijles, anders kun je misschien even afspreken met de rest van het gezin dat ze bijvoorbeeld het komende uur even niet in de woonkamer komen. Misschien is het ook interessant om een ideale studieplek te creëren.

Verzamel lesmateriaal en toetsen

Het is handig voor de bijlesdocent als die voorbije toetsen kan inkijken. Zo wordt het duidelijk waar de hiaten in de kennis van je kind zitten, en waar het precies foutloopt op het moment dat de leerstof getoetst wordt. Open dus Smartschool en download de nodige documenten. Verzamel ook de lesboeken van de onderwerpen waarin de bijles plaatsvindt. Op die manier kan je kind aan de bijlesgever meteen aangeven wat hij of zij moeilijk vindt.

Zorg voor een warme ontvangst

Tot slot geven we als tip mee om jouw bijlesdocent warm te ontvangen. Een prettige eerste indruk is key! Neem de jas netjes aan bij binnenkomst en zorg voor iets te drinken en eventueel een kleine snack. Als je thee gaat zetten, is het ontkalken waterkoker een goed idee. Wanneer de docent zich op zijn gemak voelt, zal de bijles ook beter verlopen. Jij kan zelf aanwezig zijn bij de eerste bijles, of je kan in een aparte kamer gaan zitten als je dat prettiger vindt.

Bijles aan huis is een fantastische oplossing als jouw kind moeite heeft met bepaalde vakken op school. Natuurlijk is het belangrijk om te kiezen voor een kwaliteitsvolle docent waarmee je een klik hebt. BijlesHuis biedt bijles aan huis op elke locatie in Vlaanderen en Brussel en werkt met een klikgarantie. Neem vandaag nog contact op voor een docent op maat!

Je inschrijven op onze maandelijkse newsletter doe je hieronder:

Updates ontvangen met didactische inzichten?
Sign up for our newsletter