Aanvullend onderwijs betaalbaar maken

2 min read

BijlesHuis groeide de laatste jaren uit tot een gevestigde organisatie in België en Nederland. We hebben sinds 2013 meer dan 11000 studenten en volwassenen kunnen helpen met individuele online en offline lessen. Vaak maakt net dat duwtje van onze lesgevers het verschil tussen falen of slagen op het examen.

Maar...

Helaas kunnen we niet iedereen helpen. Voor sommige gezinnen is kwalitatieve individuele begeleiding gewoon te duur. Subsidies kunnen een oplossing zijn, maar BijlesHuis wil een onafhankelijke koers varen en de belastingbetaler het liefst ontzien. BijlesHuis kan niet in de kosten snoeien omdat we de kwaliteit en opvolging van onze begeleidingen willen garanderen en de lesgevers een degelijke vergoeding willen betalen. Daarom zoeken we al sinds onze oprichting actief naar een creatieve manier om individuele lessen voor iedereen toegankelijk te maken.

aanvullend onderwijs bijles STEM

Onze oplossing: de War for Talent

Werkgevers strijden in de War for Talent om bekwame ingenieurs en wetenschappers. Vlaanderen heeft een degelijk onderwijssysteem, maar de instroom in STEM-richtingen (Science, Technology, Engineering & Mathematics) is te beperkt om aan de vraag van werkgevers te voldoen. Hernieuwbare energie, duurzame materialen en efficiëntere software zijn maar enkele voorbeelden van belangrijke thema’s waar een STEM-profiel een bijdrage aan kan leveren.

Samengevat: Je hebt een STEM-profiel, en daar zijn werkgevers naar op zoek. We zorgen voor een match met jouw droomjob en in ruil draagt de werkgever bij in de kost om begeleiding mogelijk te maken voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben.
Hoe gaat dat nu precies in z'n werk? Hieronder doen we het hele verhaal uit de doeken.

Een match met je droomjob

Als bijlesgever heb je een interessant profiel voor potentiële werkgevers. Je bent een krak in je vak, je kan je kennis overbrengen op anderen en je communiceert vlot. Allemaal kwaliteiten die van jou de droomkandidaat maken voor bedrijven.

BijlesHuis heeft enkele potentiële werkgevers, op zoek naar deze STEM-profielen, zorgvuldig geselecteerd. Elke werkgever heeft een top bedrijfscultuur, biedt zeer veel carrièremogelijkheden aan voor de kandidaat en kreeg daarvoor ook erkenningen (zoals Elia - Top Employer 2018).

Op een verantwoorde manier en conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), kunnen onze lesgevers nu zélf kiezen of ze job opportuniteiten willen zien bij geselecteerde partners. Je kiest zelf of je deelneemt en bij wie je je kandidaat stelt. De partners kunnen je vervolgens contacteren om deel te nemen aan hun selectietraject. Je behoudt zelf alle rechten op je data.

Aanvullend onderwijs toegankelijk voor iedereen

Als je aan de slag gaat bij de partner/werkgever sponsort deze het STEM project. In plaats van een reguliere recruiter te betalen gaat het geld naar een project die écht een impact maakt. Daardoor wordt het mogelijk om aanvullend onderwijs toegankelijk te maken voor een veel bredere doelgroep. In samenwerking met scholen en sociale organisaties worden gezinnen geselecteerd die met een problematische financiële situatie zitten én nood hebben aan individuele studiebegeleiding.

Door deze samenwerking kan jij samen met BijlesHuis en de STEM-partners een verschil maken voor deze gezinnen.

Wil jij je kans wagen bij één van de partners en in één klap aanvullend onderwijs betaalbaar maken voor wie het moeilijk heeft? Dan heb je als lesgever alvast een streepje voor. Laat je interesse weten per e-mail op STEM@bijleshuis.be! Lees verder hoe wij samenwerken met scholen om 1/10 leerlingen gratis bijles te laten volgen.

Laat hieronder je gegevens achter en blijf zo op de hoogte van onze nieuwste artikels! Je ontvangt verder geen reclame of andere e-mails.

Updates ontvangen met didactische inzichten?
Sign up for our newsletter