Kriebelt het om te beginnen met bijles geven? Sommige bijlesdocenten hebben via opleidingen en werkervaring de nodige knowhow om studenten te helpen. Anderen beschikken dan weer over een grondige inhoudelijke kennis en zijn gemotiveerd om een goede studiecoach te zijn voor leerlingen in nood. Een geschikte bijlesgever schat studenten goed in, motiveert hen, weet de juiste pijnpunten aan te snijden en legt de leerstof ook helder uit.

De pro's

Bijles geven is een dankbare tijdsbesteding waar veel voldoening uit te rapen valt. Met jouw hulp haalt de student hogere cijfers, heeft hij meer zelfvertrouwen en kan hij zelfstandig verder. Daar zijn zowel hij als zijn omgeving jou erg dankbaar voor. Als docent zie je de student groeien en openbloeien door jouw begeleiding. Geweldig, toch? Bovendien spant BijlesHuis zich maatschappelijk in; we voorzien voor 1/10 leerlingen per school gratis bijles. De school kiest zelf welke leerlingen in aanmerking komen.

Bijlesdocenten worden uit hun comfort zone getrokken. Ze leren nieuwe mensen, thuissituaties en omgevingen kennen, die soms moeilijk zijn om mee om te gaan. Je ontwikkelt een hoge mate van soft skills, communicatieve vaardigheden die kleur geven aan je relaties met anderen. Weten hoe je mensen op een gepaste manier kan coachen en motiveren is een eigenschap die door veel werkgevers wordt geapprecieerd. Daarnaast ga je je altijd op een andere manier verdiepen in de leerstof. Wie weet leer je zelf nog nieuwe dingen bij!

Ten slotte is bijles geven gewoon een fijne bijverdienste. Of je nu student bent, gepensioneerde, half- of voltijds werkt, je verdient een extra centje door mensen te helpen en je kennis te delen. Dankzij de nieuwe Belgische wet op bijklussen (15 juli 2018) mag je tot €6.130 per jaar onbelast bijverdienen via een bijlesplatform.

Wie zijn je studenten?

Bijles komt in alle vormen en maten, voor alle leeftijden en niveaus. Scholieren en studenten zoeken vaak begeleiding om zich voor te bereiden op een toets of examen. Dan is er een specifieke deadline waar ze met hun bijlesdocent naar toe werken. Soms hebben ze hulp nodig met algemene studiebegeleiding tijdens het jaar of voorbereiding op het nieuwe schooljaar. Het is belangrijk om de student te motiveren en te helpen om beter en efficiënter te studeren.

Het gebeurt ook dat een niet-student bijles wil. Dat kan werkgerelateerd zijn, zoals hulp bij een taal die nodig is op het werk. Zakelijk Engels of Frans is hier het populairst. Andere volwassen studenten leren graag een nieuwe taal als hobby, om Spaans op vakantie te kunnen spreken of Engels te praten met nieuwe vrienden.

BijlesHuis: eenvoudig en snel

Vaak is de grote vraag: waar vind je studenten om bijles aan te kunnen geven? Hier past BijlesHuis in het plaatje. Om lesgever te worden, registreer je je via deze pagina. Je uploadt je cv en beschrijft je motivatie. De coördinatoren bekijken welk type profiel je hebt en nodigen je uit voor een intakegesprek, online of op kantoor in Gent. Dan bespreken jullie de werking van BijlesHuis, jouw achtergrond en hoe de samenwerking precies verloopt.

Indien er een aanvraag binnenkomt in je buurt, krijg je een mailtje met alle informatie over de student en zijn educatieve noden. Dan kan je zelf beslissen of je tijd en interesse hebt voor deze begeleiding. Je hoeft dus alleen maar je mailbox en gsm af en toe te checken en de online agenda correct in te vullen. BijlesHuis zorgt voor de rest. Veel succes!

Kriebelt het om bijles te geven? Schrijf je in als docent en ga aan de slag!

🌐 BijlesHuis - Vind de perfecte lesgever

Laat hieronder je gegevens achter en blijf zo op de hoogte van onze nieuwste artikels! Je ontvangt verder geen reclame of andere e-mails.